Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

Pensioen3daagse wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken (een initiatief van het Ministerie van Financiën) organiseert op 28, 29 en 30 oktober de Pensioen3Daagse.

AOW-klanten zonder aanvullend pensioen of met een klein pensioen kunnen dit jaar een eenmalige koopkrachttegemoetkoming krijgen. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Vraag de koopkrachttegemoetkoming dan aan bij uw gemeente.

De FIOD heeft aanhoudingen verricht in een DigiD fraude zaak. Via phishing zijn DigiD inlogcodes in de handen van fraudeurs gekomen en zijn gegevens veranderd.

Op vrijdag 10 oktober heeft het kabinet in de ministerraad aangekondigd om het sociaal zekerheidsverdrag met Marokko op te gaan zeggen.

Krijgt u nog AOW-toeslag na 1 januari 2015?

Bent u geboren vóór 1950? Kunt u dan na 1 januari 2015 nog een AOW-toeslag krijgen?


Lees meer op onze pagina 'Hoe zit het met de toeslag vanaf 2015'

De Top 20 kindernamen tot en met het 3e kwartaal van 2014 is bekend. De populairste jongens- en meisjesnaam zijn net als het vorige kwartaal Bram en Sophie.

Op 1 juli heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de kostendelersnorm in te voeren. Wonen er naast u en uw eventuele partner ook andere mensen van 21 jaar of ouder bij u in huis? Dan wordt uw AOW, Anw of AIO-aanvulling misschien lager. Voor de AIO gaat dit in vanaf januari 2015. Voor de Anw vanaf juli 2015. En voor de AOW waarschijnlijk vanaf juli 2016.

De Eerste Kamer heeft op dinsdag 17 juni 2014 de Wet herziening exportbeperking kinderbijslagen (WhEK) aangenomen. Deze gaat naar verwachting per 1 januari 2015 in. Dit betekent dat wij niet meer naar alle verdragslanden kinderbijslag kunnen betalen. Er zijn geen gevolgen voor de EU-/EER-landen of Zwitserland.

Dit gebeurt per 1 januari 2015. Voor de meeste mensen verandert er niets.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.