Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

Bekijk de lijst met veelgestelde vragen over PGB trekkingsrecht

Wij krijgen veel vragen via telefoon, e-mail en sociale media over PGB trekkingsrecht. Heeft u onze lijst met veelgestelde vragen al bekeken? Deze wordt regelmatig bijgewerkt. Misschien kunt u hier het antwoord op uw vraag vinden.

Heeft uw zorgverlener nog niet betaald gekregen en heeft u wel een zorgovereenkomst ingestuurd? Kijk dan goed in de zorgovereenkomst wat u heeft afgesproken over het loon. Heeft u in de overeenkomst gekozen voor een uurloon? Dan gaan wij pas betalen wanneer u urenbriefjes of facturen indient.

Wij hebben begrip voor de zorg van de klanten en stakeholders over de uitbetalingen van de PGB-budgetten. We doen er alles aan om de verwerking en de uitbetalingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed gaan, dan herstellen we dit zo snel mogelijk.

Vanaf 26 januari zijn we begonnen met het uitbetalen van zorgverleners. Hieronder leest u hoe we te werk gaan. In onze betaalwijzer leest u wanneer we uw zorgverlener uitbetalen. Beantwoord hiervoor een aantal vragen.

Daan en Sophie populairste kindernamen 2014

plaatje van baby

De Top 20 kindernamen van 2014 is bekend. In 2013 waren Sem en Tess favoriet bij ouders, maar in 2014 kozen ze het meest voor Daan en Sophie. Ga voor een overzicht van alle kindernamen naar onze speciale kindernamensite. U vindt ook een overzicht per provincie en ouders vertellen waarom ze voor een bepaalde naam hebben gekozen. Lees meer over de kindernamen.

Negenmaandenbeurs 2014

Van 25 februari tot en met 1 maart staan wij op de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam.

Wij krijgen veel vragen over de invoering van het trekkingsrecht. Het is daardoor extra druk aan de telefoon wat ervoor zorgt dat het SVB Servicecentrum PGB op sommige momenten moeilijk bereikbaar is. Wanneer u ons telefonisch niet kunt bereiken, kunt u ons het beste op een later tijdstip terugbellen. Ook het beantwoorden van e-mail duurt langer dan normaal. Dit duurt enkele werkdagen.

Jaaropgave 2014

Vanaf 3 januari 2015 kunt u met uw DigiD uw jaaropgave bekijken via Mijn SVB. U krijgt uw jaaropgave ook per post of in uw berichtenbox. Meer informatie vindt u op onze pagina jaaropgave 2014.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.