AOW aanvragen buiten Nederland

Woont u buiten Nederland, vraag uw AOW dan 6 maanden voor uw AOW-leeftijd aan. Het aanvragen van de AOW kan per land anders gaan. Kies uw situatie en lees waar u uw AOW aanvraagt.

U kunt aanvragen bij de organisatie die het pensioen regelt in: 

  • het land waar u woont 
  • het land waar u voor het laatst via de overheid verzekerd was voor ouderdom, ziekte en werkloosheid

Weet u niet bij welke organisatie u terecht kunt buiten Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u mogelijk verder helpen.

U woont in België of Duitsland

Als u in België of Duitsland woont, kunt u met vragen terecht bij het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) of het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ).

Woont u in een land van de EER of in een verdragsland? Dan zijn er 2 situaties:

1. U bent verzekerd voor een basispensioen van de overheid in het land waar u woont. Neem dan contact op met de pensioenuitvoerder van dat land. 

2. U bent niet verzekerd voor een basispensioen van de overheid in het land waar u woont. Neem dan contact op met de pensioenuitvoerder van het land waar u voor het laatst verzekerd was via de overheid voor ouderdom, ziekte en werkloosheid. 

Weet u niet bij welke organisatie u terecht kunt buiten Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u mogelijk verder helpen.

Neem 6 maanden voor uw AOW-leeftijd contact met ons op.

Al een uitkering van ons? Wij nemen contact met u op

Ontvangt u al een uitkering van ons? Bijvoorbeeld een Anw- of remigratie-uitkering? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt bericht van ons.