Betaling kinderbijslag

Op 2 april 2024 betalen wij de kinderbijslag over het eerste kwartaal van 2024. Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen of uw vraag erbij staat.

De betaaldagen zijn:

  • 2 april 2024 (betaling van eerste kwartaal)
  • 1 juli 2024 (betaling van tweede kwartaal)
  • 1 oktober 2024 (betaling van derde kwartaal)
  • 2 januari 2025 (betaling van vierde kwartaal)

Hoe laat het geld op uw rekening staat weten wij helaas niet. Het hangt af van uw bank. Het kan dus zijn dat iemand anders de kinderbijslag al heeft gehad maar u nog niet. Wacht dan even af en kijk later op de dag nog eens op uw bankrekening.

Bekijk de tabel met bedragen op de pagina Bedragen kinderbijslag.

Wanneer u de eerste keer kinderbijslag krijgt hangt af van de geboortedatum van uw kind.

De kinderbijslag wordt achteraf betaald. Dit is de laatste keer dat kinderbijslag betaald wordt voor dit kind.

Om te bepalen wanneer u meer kinderbijslag krijgt, kijken we naar de eerste dag van een kwartaal. U krijgt nog het oude bedrag omdat uw kind op 1 januari 2024 nog geen 6 of 12 jaar was. U krijgt vanaf het tweede kwartaal van 2024 meer kinderbijslag. De kinderbijslag wordt achteraf betaald. U krijgt het hogere bedrag begin juli 2024.

Heeft u een niet-Nederlands rekeningnummer? Dan kan het wat langer duren voordat het bedrag op uw rekening staat. Het hangt af van het land en uw bank.

Kosten betaling buitenland

Wij maken uw kinderbijslag in euro’s over naar de Citibank. Daarvandaan wordt het overgemaakt naar uw bank. De kosten hiervoor verschillen per land. Deze zijn maximaal € 0,48 per betaling.

Het kan ook zijn dat u extra kosten bij uw eigen bank moet betalen. Hoeveel dat is verschilt per bank. Daar hebben wij geen invloed op.