Loket zorgbonus Zorgverzekeringswet (Zvw) opent 2 september 2024

Vanaf 2 september kunt u een zorgbonus aanvragen voor Zvw-pgbzorgverleners. Zij hebben, in tegenstelling tot andere zorgverleners, nog geen zorgbonus mogen ontvangen. Terwijl ook zij tijdens de coronapandemie uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Het was voor deze specifieke groep ingewikkeld om een rechtmatige en uitvoerbare zorgbonus uit te keren. Nu daar een oplossing voor is gevonden, kunnen Zvw-budgethouders ook voor hun zorgverleners een welverdiende zorgbonus aanvragen.

De Zvw-pgbzorgbonus bestaat uit 2 aanvragen.

  • De eerste zorgbonus gaat over de periode van 1 maart 2020 tot 1 september 2020. De hoogte van deze zorgbonus 2020 is een vast bedrag van netto € 1.000.
  • De tweede zorgbonus gaat over de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021. De hoogte van deze zorgbonus 2021 is een vast bedrag van netto € 384,71.

Voorwaarden

De voorwaarden voor deze bonusregeling zijn in lijn met de eerdere regelingen. De budgethouder kan de zorgbonus geven aan een Zvw-pgbzorgverlener die:

  • in de periode van 1 maart 2020 tot 1 september 2020 en/of in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021 bij de budgethouder werkte op basis van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht 
  • geen eerste- of tweedegraads familielid is van de budgethouder
  • een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd door onder moeilijke omstandigheden zorg te verlenen
  • nog geen zorgbonus heeft ontvangen
  • niet meer dan twee keer modaal verdient als de zorgverlener voltijds werkt

Aanvraag

Vanaf 2 september gaat het aanvraagloket open. Het loket sluit op 24 oktober 2024. Daarna controleren we of aan alle voorwaarden is voldaan. Als dat zo is, betalen wij de bonus aan de zorgverlener.

Handreiking

In deze handreiking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) staat meer informatie over het aanvragen van de zorgbonus en wanneer een zorgverlener hier recht op heeft.